Ushtria ruse po rekruton ushtarë të sëmurë rëndë

Grupi Wagner – i quajtur nga disa si ushtria private e Putinit – me sa duket po ul standardet e tij dhe po rekruton të dënuar rusë që vuajnë nga sëmundje të rënda, duke përfshirë nga HIV-i dhe Hepatiti C për luftën në Ukrainë, sipas inteligjencës britanike, duke cituar kreun e organizatës, Yevgeny Prigozhin.

Ministria e Mbrojtjes thotë se në konfliktet e mëparshme, Grupi Wagner ka ruajtur “standarde relativisht të larta rekrutimi”, me shumë nga operatorët e tij që më parë kanë shërbyer si ushtarë profesionistë.

Por Ministria e Mbrojtjes shtoi në Twitter se pranimi i të burgosurve me shqetësime serioze mjekësore thekson “një qasje që tani ka përparësi numrat mbi përvojën ose cilësinë”.

Ndryshe, ditë më parë Rusia njoftoi se ka kompletuar mobilizimin e pjesshëm me 300 mijë ushtarë të rekrutuar.

Komente