Kujdes nga këto ushqime, nëse i ngrohim disa herë kthehen në kancerogjene

A e din i se disa ushqime nëse i ngrohim disa herë kthehen në kancerogjene?

Më poshtë po ju rendisim disa prej tyre:

PULA

Pula ka salmonelë, për këtë arsye sugjerohet që të gatuhet shumë mirë. Proteina që përmban pula, ndryshon kur pula e ftohtë nga frigoriferi, ngrohet për herë të dytë. Ky fakt mund të shkaktojë probleme me tretjen, kështu që nëse mendoni që një pulë do ta konsumoni disa herë, sigurohuni që e keni gatuar shumë mirë herën e parë.

PATATET

Patatet janë të ndërlikuar. Në qoftë se patatja lihet të ftohet në temperaturë ambienti, në vend që të futet menjëherë në frigorifer, temperaturat e ngrohta mund të nxisin rritjen e Clostridium botulinum (botulizmit), një bakterie e rrallë.

ORIZI

Orizi është një ushqim që zakonisht mbetet, por është një ushqim nga i cili mund të helmoheni fare lehtë nëse e ringrohni. Kjo për faktin se orizi përmban një bakter që shkakton helmim. Kur oriz gatuhet, kjo baktere mund të mbijetojnë dhe nëse lihet në temperaturë ambienti, mund të shumëfishohet dhe të shkaktojë helmim të tillë si të vjella ose diarre.

VEZËT

Vaza është një ushqim i rrezikshëm dhe kurrsesi nuk duhet ringrohur. Veza ka avantazhin që mund të konsumohet edhe i ftohtë, kështu që le të mbetet ashtu, kurrsesi mos e ringrohni.

KËRPUDHAT

Kërpudhat duhet t’i konsumoni sapo t’i përgatisni, ky është rregulli i vjetër që duhet respektuar. Nëse i ringrohni, mund të helmoheni.

SPINAQI

Spinaqin kurrë mos e lini për të nesërmen, aq më tepër ta ngrohni. Sidomos te spinaqi, materiet shëruese shndërrohen në kancerogjene.

Komente