Ndahet nga jeta fizikanri i njohur Stephen Hawking

Fizikanti i njohur botëror Stephen Hawking ka ndërruar jetë gjatë orëve të para të ditës së sotme në moshën 76 vjeçare.

Hawking ishte i njohur me gjetjet e tij mbi vrimat e zeza duke u bërë një zë qendror në fushën e shkencës.

Në moshën 22-vjeçare, atij iu dhanë vetëm disa vite për të jetuar pasi u diagnostikua me një formë të rrallë të sëmundjes neurone motorike.

Sëmundja e la atë në një karrige me rrota dhe në masë të madhe nuk mund të fliste përveçse përmes një sintetizuesi zëri.

Loading...

Komente