Vjen 5G në Shqipëri, ekspertët japin alarmin: Te shkurton jetën

Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Nagasakit, përdorimi i internetit me shpejtësi të lartë ndikon në rritjen e numrit të çrregullimeve mendore dhe lodhjen e përdoruesve.

Ministri i Teknologjive të Larta në Japoni, Nobunari Kabato, deklaroi se: Ne duhet të mendojmë për shëndetin e japonezëve. Vendi ynë tashmë është i zhvilluar ekonomikisht, kështu që nuk kemi pse të nxitojmë. Ky vend ka nevojë për stabilitet. 5G vjen me një rrezik të madh. Kështu nuk mendojmë vetëm ne, këto informacione u konfirmuan dje edhe nga ambasadori amerikan në Japoni. Nëse Amerika, Kina ose vendet e BE-së janë të gatshme të rrezikojnë njerëzit e tyre për hir të përparimit në teknologji, atëherë një strategji e tillë është e papranueshme për mirëqenien e shtetin tonë.”

Hulumtuesit theksojnë se teknologjia 5G mund të ndikojë për zhvillimin e stresit, dobësimin e kujtesës si dhe rritjen e nervozizmit.

Por nuk mbaron me kaq! Sipas ministrisë së Shëndetësisë në Japni, teknologjia 5G mund të zvogëlojë jetëgjatësinë mesatare, për shkak të rrezatimeve të dëmshme në trupin e njeriut.

Ndërkohë që disa ekspertë, theksojnë se rrjeti 5G gjeneron rrezatim radiofrekuencash që mund të dëmtojnë ADN-në dhe të shkaktojnë kancer, plakje të parakohshme, prishjen e metabolizmit të qelizave, si dhe sëmundje të tjera përmes gjenerimit në trup të proteinave të dëmshme.

Nëse azhornimi i fundit në telefoninë mobile, gjenerata 4G, mund të ofrojë një shpejtësi deri në 10 Mbps, teknologjia 5G mund të trasmetojë të dhëna në shpejtësinë midis 10 dhe 20 Gbps.

Rrënja e të gjitha shqetësimeve për rrjetet e telefonave celularë është rrezatimi i radiofrekuencës (RFR), e cila përkufizon çdo gjë që emetohet në spektrin elektromagnetik, nga rrezet x, në radiovalët në dritën e ekranit tuaj.

Të tjerë studiues kanë thënë se rrjeti 5G mund të ndikojë në rritjen e sterilitetit mashkullor dhe kancerit të lëkurës.

Megjithatë, 5G është një teknologji e re dhe e implementuar në shumë pak vende të botës, ndërsa priten studime më të thelluara mbi rreziqet dhe dëmet që mund të shkaktojë tek njerezit.

Nese ju pelqeu ky artikull, ju lutem beni like/Share ne butonin me siper. Faleminderit!

Loading...

Komente