Shkëlzen Berisha fitime marramëndëse nga studioja ligjore

Shkelzen Berisha ka thyer të gjitha rregullat ekonomike e financiare, duke dërguar “prapa diellit” të gjithë “baballarët” që themeluan teorinë e kapitalit, vlerës dhe mbivlerës.

Madje dhe filozofi Karl Marks, i cili themeloi teorinë markiste dhe që e kopjuan shumë keq në vendet ish komuniste, nuk e kishte menduar se të punosh sa te kesh takat dhe të marrësh sa të të nevojitet, do të realizohej ndonjëherë.

Por nuk e mendon kështu situatën Shkelzen Berisha, djali i ish kryeministrit të Shqipërisë Sali Berisha.

Babai i Zenit para se të hynte në politikë 28 vite më parë ishte si të gjithë shqiptarët e tjerë pa brekë në bythë, tani ka vila, para pa hesap, biznese në emër të fëmijëve që prodhojnë lekë dhe aty ku nuk e mendon njeri

Fundja të parët e Sali Berishës kanë jetuar në majë të malit dhe ia kanë dalë mirë, jo më i biri që ka jetuar në “majë” të arkës së shtetit shqiptar, pse mos t’ia dalë akoma më mirë.

Shumëkush pyet se ku punon dhe me çfarë jeton Shkelzen Berisha, djali i ish kryeministrit Sali Berisha, i cili bashkëjeton me Armina Mevlanin, një ish modele që ka qënë “kothere” nga ana e ekonomisë e të ardhurave familjare dhe nuk mendon njeri se i ka sjellë ndonjë lek bashkëjetusit.

Askush në këtë vend nuk mund të thotë se Shkelzen Berisha punon ndokund, pasi nuk i ka thënë njeri deri më sot asnjëherë “punë e mbarë”.

Për të gjetur se me çfarë merret djali i ish kryeministrit duhet të hysh në internet dhe të shohësh se ai ka në emrin e tij një studio ligjore, megjithëse është vështirë të besohet se ka ndonjë të lënë nga mendja që merr këshilla ligjore nga Shkelzen Berisha. Aq më tepër se nuk gjendet asnjëherë në vit në zyrë.

Madje mendje të “mbrapshta” thonë se në këtë studio ligjore Shkelzen Berisha pastron paratë e drogës së fortë kokainë dhe heroinë që lëviz bashkë me Agron Kuliçin.

Por ta zëmë për një moment që Shkelzeni jeton bashkë me Arminën vetëm me të ardhurat e kësaj studioje ligjore dhe herë pas here me “striptizën” e Arminës, bashkëjetueses së tij.

Shkelzen Berisha për 360 ditë afërsisht rri jashtë vendit, dhe nëse besojmë deklaratën e tij që thotë se nuk ka asnjë banesë jashtë Shqipërisë por dhe nëse ndjek internerarin e lëvizjes së Arminës bashkë me të në rrjetin social, i bie që të qëndrojë në hotelet më luksoze

Nëse e llogarisim shumë shtrënguar shpenzimin ditor me të gjitha, transportin, hotelin, të ushqyerit në 8 mijë euro minimumi, hotelet që reklamon Armina janë 10 mijë euro nata minimumi vetëm fjetje, i takon që të shpenzojë në një vit 2.8 milionë euro vetëm për të lëvizur dhe jetuar jashtë vendit.

Këto para, llogaria është shumë e shtrënguar, nuk përfshijnë rrobat luksoze apo gjëra të tjera që janë ekstra për Shkelzenin dhe Arminën. Apo dhe ndonjë vilë të blerë në Shqipëri.

Ndërkohë që sikur të ketë ngrënë vetëm bukë e gjizë, sërish në llogarinë e tij ka miliona lekë të depozituara dhe të ardhura të deklaruara.

Atëherë gjithkush bën llogarinë, ku i gjen gjithë këto para për të shpenzuar Shkelzen Berisha bashkë me bashkëjetuesen e tij Armina.

Pasi nuk besojmë që fitimi vjetor është dhe kaq i madh, për ta ndihmuar atë që ti vijë rrotull botës gjatë gjithë vitit dhe të dalë sërish me fitim. Thjeshtë dhe vetëm duke bërë turizëm pa shkuar asnjë ditë në punë, duke shpenzuar më shumë se sa fituar.

Po ta dëgjonin një përllogaritje të tillë baballarët e ekonomisë, që nga Marksi e deri tek më i miri do të binin “përmbys” në varr, aty ku janë.

Pasi Shkelzen Berisha ua ka rrëzuar të gjitha teoritë e kapitalit bashkë me bashkëjetuesen Armina Mavlani, që vetëm për të konsumuar di.

Besojmë se është e nevojshme verifikimi i të ardhurave dhe shpenzimeve të Shkelzen Berishës, nga Ganaj i Inspektoratit të pasurisë ose nga organet ligjzbatuese shqiptare dhe të mbështetura nga ato të partnerëve ndërkombëtarë.

Në këtë rast jo vetëm do të zbatohej ligji, por do të dilte dhe Berisha nga lista e njerëzve që po “treten” për të varfërit shqiptarë. Mjaft kemi Petrit Vasilin dhe Monika Kryemadhin për këtë. Nga: Pamfleti

Komente