LG largohet nga prodhimi i smartphonëve

Megjithëse LG ka prezantuar të ardhura rekord prej 55.4 miliardë dollarëve vitin e kaluar, duke shënuar një rritje prej 10.9 për qind në krahasim me vitin paraprak, divizioni i saj i telefonave mobil vazhdon të jetë në krizë.

Tani, kompania koreane thuhet se po largohet nga tregu më i madh i telefonave në botë: Kina.

Pajisjet shtëpiake dhe televizorët e LG-së ndihmuan në gjenerimin e të ardhurave më të larta vjetore në historinë e kompanisë vitin e kaluar, por biznesi i saj mobil pa një humbje operative prej 192.33 milionë dollarëve gjatë tremujorit të katërt.

Kjo mund të ketë qenë një përmirësim në krahasim me humbjen prej 331.37 milionë dollarëve të tremujorit të kaluar, por nuk ishte një shenjë se fati i saj ishte gati të kthehej, veçanërisht pasi LG ka postuar vetëm një tremujor fitimprurës në dy vitet e fundit.

LG ka folur për konkurrencën e fortë me të cilën ballafaqohet nga markat kineze të lëvizshme – Huawei, Xiaomi dhe Oppo pas Apple dhe Samsung në listën e kompanive më të mëdha të telefonave në botë dhe të tre firmat dominojnë shitjet në vendin e tyre.

LG njoftohet se ka shitur vetëm 160,000 njësi të telefonave në Kinë gjatë vitit 2016 dhe aktualisht thuhet se mban më pak se një përqind të tregut të telefonave të vendit.

Modelet G6 dhe V30 anije nuk u lancuan në Kinë, kështu që vendimi për të dalë nga shteti i madh aziatik mund të ketë qenë në planet e kompanisë për një kohë.

Komente