Kujdes, mos përdorni më letër alumini në ushqime

Alumini është metal dhe nëse bie në kontakt me ushqimin, sidomos për orë të tëra bëhet i rrezikshëm për shëndetin. Ky nuk është lajm i ri, për më tepër për njerëzit vigjilentë ndaj çështjeve të shëndetit.

Çështja është si dëmton konkretisht?

Alumini i grumbulluar në trup, në sasi të mëdha dëmton kockat dhe trurin. Në Itali janë duke u marrë masa konkrete për ta ndaluar përdorimin e letrës së aluminit në kuzhinë dhe në lokale e fast food-e.

Këshillohet që të shmanget përdorimi i saj për fëmijën nën 3 vjeç, për gratë shtatzëna dhe për njerëzit mbi 65 vjeç.

Derisa në Shqipëri të vijë një ligj për ta ndaluar, duhet ta ndalojnë vetë, duke nisur nga shtëpia jonë e deri tek fast food-et ku porositim ushqim.

Komente