Kujdes kur hani spinaq pasi ka efekte anësore

Spinaqi është një nga bimët më të mira për organizmin tonë. Por, studiuesit kanë zbuluar se spinaqi ka një substancë që quhet oksalat, e cila shkakton gurë në veshka. Kjo substancë është një kripë natyrale që prodhohet nga trupi dhe gjendet teksa disa bimë, e cila është e dëmshme pasi pengon përthithjen e ushqyesve të duhur. Kjo gjendet te arrorët, panxhari dhe spinaqi. Trupi e transformon vitaminën C në oksalat (i cili lindhet me mineralet si kalciumi dhe hekuri) dhe kështu frutat e pyllit shkaktojnë problem në organizëm.

Në rast të konsumimit të këtyre barishteve formimi i kristaleve është i paevitueshëm. Edhe pse spinaqi ka kalcium, oksalanti pengon përthithjen e vlerave mineraleve dhe vitaminave. Kripa që krijohet shpërbëhet nga bakteret e stomakut, që për fatin e mirë nuk lejojnë krijimin e gurëve në veshka. Njeriu konsumon shumë antibiotikë dhe bakteret e mira në stomak eliminohen, kështu stomaku ndihet i pambrojtur. Personat që kanë bërë bajpas gastrik dhe ata që vuajnë nga inflamacioni i zorrëve kanë një ndjeshmëri të lartë ndaj oksalatit, i cili akumulohet direkt në veshka. Në rast se spinaqi ju dëmton organizmin atëherë bëni mirë që të shkoni dhe bëni një vizitë tek mjeku për të vlerësuar gjendjen.

Komente