Këto janë shtetet më injorante të botës

Vendet e supozuara si më injorantet në botë janë vlerësuar ashtu në bazë të anketimeve me popullsinë e atyre shteteve rreth njohurive që i kanë ata për shtetin e tyre.

Indeksi i Injorancës, prodhuar nga Ipsos MORI, përfshin informacione nga 27,250 intervista me njerëz të moshave nga 16 deri në 64 vjet, transmeton Telegrafi.

Anketimi është kryer me popullsinë e më shumë se 40 shteteve.

Pjesëmarrësit e anketimit janë pyetur për shoqërinë e tyre, shpenzimet në kujdes shëndetësor, pronësinë e shtëpisë dhe proporcionin e myslimanëve që jetojnë në vendin e tyre.

Këto dhe shumë zbulime tjera pastaj janë marrë parasysh për ta krijuar Indeksin e Injorancës.

Siç duket, SHBA, vendi më i pasur në botë, renditet në mesin e shteteve më injorante në botë.

Më poshtë e keni listën e shteteve më injorante në botë, duke filluar nga shteti më injorant deri tek ai më së paku injorant:

– India

– Kina

– Tajvani

– Afrika Jugore

– SHBA

– Brazili

– Tajlanda

– Singapori

– Turqia

– Indonezia

– Meksika

– Kanada

– Mali i zi

– Rusia

– Serbia

– Filipinet

– Hong Kongu

– Izraeli

– Danimarka

– Argjentina

– Franca

– Vietnami

– Peruja

– Spanja

– Kili

– Hungaria

– Japonia

– Belgjika

– Polonia

– Kolumbia

– Suedia

– Norvegjia

– Italia

– Gjermania

– Australia

– Malajiza

– Republika Çeke

– Koreja Jugore

– Mbretëritë e Bashkuara

– Holanda.

Komente