I përmëndin dashnoren, reagon Fatmir Mediu

Fatmir Mediu është ish ministri i Mbrojtjes i cili ndihmoi në ngritjen e punishtes së demontimit të municioneve në Gërdec. Një punishte në pronësi të Shkelzen Berishës, djalit të ish kryeministrit Sali Berisha, në shërbim të të cilit vetëm për të fituar para u vu në shërbim një qeveri e tërë.

Madje për t’i garantuar një fitim neto dhe të pallogaritshëm u zhduk dhe një rival biznesi siç ishte Kosta Trebicka që shkoi për “gjah” dhe u kthye në “gjah” për pushtetin e Sali Berishës.

Fatmir Mediu heshti në ngritjen e kësaj punishteje vdekjeje, ndërkohë që heshti akoma më shumë kur shpërtheu kjo punishte e Gërdecit që shoi një fshat të tërë.

U vranë 26 të pafajshëm, mes tyre fëmijë, u plagosën mbi 300 të tjerë dhe nënat shamizeza vazhdojnë të qajnë dhe sot e kësaj dite për drejtësinë e munguar në Gërdec.

Fatmir Mediu heshti, madje dhe i quante jashtë kohës të gjithë ata që e përmendnin Gërdecin.

U desh një artikull nga “Pamfleti” ku tregohet se si Fatmir Mediu ministër Mjedisi në atë kohë kishte punësuar këngëtaren Eli Fara, dashnoren e tij që ia di gjithë Tirana, gjysma e SHBA dhe tërë shqiptarët në venomet e tyre, që të reagonte, humbte qetësinë e të qurravitej.

Merr në telefon editorin e “Pamfleti”, shumë i shqetësuar për lajmin e publikuar me drejtësi dhe ndershmëri profesionale.

Duke sjellë dhe reagimin e fortë të editorit të “Pamfletit” Gjergj Zefi, i cili i përmend një nga një të gjitha krimet që ka bërë në Gërdec e më gjërë dhe nuk ka pasur asnjë reagim prej Fatmirit.

Tani që i përmend dashnoren, reagon Mediu sipas Zefit, pavarësisht se kishte shuar një fshat të tërë, thjeshtë dhe vetëm që të pasurohej djali i ish kryeministrit Sali Berisha por dhe vetë Fatmiri.

Pra vetëm kur i përmendet dashnorja Eli Fara vjen dhe qurravitja e ish ministrit Mediu.

Gjergj Zefi e garanton Fatmir Mediun se do të jetë pas tij si hije, për t’ia kujtuar se ka kryer krim, ka veshur në zi qindra nëna dhe se ka marrë jetë fëmijësh.

“I them se ke hedhur një fshat të tërë në erë në Gerdec për tu pasuruar bashkë Sali Berishën dhe të birin, as që reagon fare..
I them që shpirtrat e fëmijëve që u dogjën të gjallë në Gërdec do të ndjekin hap pas hapi deri në vdekje, i them se mallkimi i nënave shamizeza nuk do të ndahet sa të kesh frymë, nuk thotë asnjë gjysmë fjale, madje të injoron me përbuzje përmes heshtjes.

I them se ke punësuar në ministrinë ku ishe ministër Eli Farën (dashnoren që ia di gjithë Tirana), më telefonon, më shkruan mesazhe, më qyrravitet si i paburrë.

Fatmir Mediu mos guxo më, unë jam i pari që po qe nevoja do marr edhe armët kundër jush për të marrë hakun e atyre foshnjeve të gjora që i dogjët të gjallë në Gërdec për një grusht dollarë më tepër!

Mallkuar qofshi dhe ju zëntë haka e këtij populli..!

Ju grabitni, vidhni, vrisni, përdhunoni një popull dhe shqetësoheni vetëm për qetësinë tuaj pranë shalëve të grave dhe të dashnoreve tuaja.
Nuk keni parë gjë akoma!

Unë jam në barrikadën e njerëzve që po zgjohen!

Fundi juaj është afër!”, reagon fort editori i “Pamfletit” Gjergj Zefi.
Një premtim që me sa duket e ka bërë që në momentin kur Fatmir Mediu shoi një fshat të tërë në Gërdec dhe as që denjoi të kërkonte falje ndonjëherë.

Përkundrazi, i injoroi, shkoi dhe bleu dhe votat në Gërdec në zgjedhjet e vitit 2009, dhe më pas si për ironi dhe kandidoi në atë zonë për deputet.

Ndaj talljes së Fatmir Mediut me viktimat e Gërdecit, mes të cilëve dhe fëmijë të mitur, përgjigjia do të jetë e fortë dhe me fakte. Ditë pas dite dhe orë pas ore. Eshtë premtim!

Dhe meqënëse kjo klikë e ndyrë politikanësh shqetësohet vetëm për aferat seksuale ditë për ditë do të zbardhim nga një të tillë, betohet editori i “Pamfleti”. Shkruan media online Pamfleti.net

Komente