Bashkimi Europian i shpall luftë vaksinave britanike

Bashkimi Europian ka paralajmëruar Britaninë e Madhe se do të bllokojë importimin e Astra Zenecas, pasi ky i fundit nuk po prodhon dhe nuk po shpërndan në BE dozat e nevojshme.

Presidentja e BE Ursula von der Leyen mendoi se Evropa po eksporton miliona doza në vendet e tjera ndërsa merr pak në këmbim dhe kërcënoi të vendosë ndalime për të siguruar ‘reciprocitet’. Ajo beri fajtor kompanine dhe shtetin britanik se jane fajtor per kete ngadalesim te shperndarjeve te vaksines.

Disa vënde kryesore të BE e kanë ndaluar përkohësisht vaksinimin me AstraZeneca për shkak të frikës së mpikjes së gjakut.

Burimi; Daily Mail

Per cilen parti do te votoni ne zgjedhje?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...


Komente