Uragani Irma, banorët në Florida braktisin shtëpitë e tyre

Banorët e zonës së Miami dhe Florida Keys fluturuan në veri me automjetet e mbushura të premten në mëngjes, duke nxitur me ankth që të shmangej uraganin Irma, pasi stuhia vdekjeprurëse e kategorisë 4 mori në shënjestër bregun lindor të shtetit pas shkatërrimit të Karaibeve.

Mijëra shoferët bastisnin rrugë të bllokuara. Disa shoferë presin me orë të tëra në pikat e karburantit, disa prej të cilave nuk kane me karburant. Patrulla e Autostradës Florida shoqëroi tankerët e karburantit në mënyrë që ata të mund të arrijnë dhe të furnizojnë stacionet e benzinës, njoftoi agjencia.
Vende të nxehta të udhëtimit përfshinin Interstates 95 dhe 75, dhe Florida Turnpike. Troopers monitoruar rrugët, duke shkelur për të ndihmuar pas fender-benders dhe me makina me aftësi të kufizuara dhe kamionë.
Urdhrat e detyrueshme për evakuim mbuluan pjesët e Miami-Dade County, Broward County në lindje të SHBA 1, Palm Beach County, pjesë të ulët të Brevard County dhe Monroe County, Florida Keys.

Loading...

Komente