Nëse jeni akoma mik me ish-in, atëherë jeni psikopat

Psikologët kanë vënë re diçka të pazakontë në njerëzit që qëndrojnë miq me ish-in. Ata e përdorin këtë si avantazh dhe përfitimet prej saj mund të jenë të mira.

Do të thoni ju ku është problem këtu?! Duhet si një “recetë fituese” por ajo që fsheh është një personalitet i paqëndrueshëm edhe i çuditshëm. Quhet “trekëndëshi i errët”, në skaje të të cilit qëndrojnë element si Narcizizmi, Psikopatia dhe Makiavelizmi. Ose ndryshe “pëlqim i vetes”, pandjeshmëri dhe manipulim.

Studiuesit në Universitetin e Oakland, vëzhguan marrëdhëniet e post-lidhjes në 861 njerëz dhe zbuluan se ata që ndërkohe kishin pjesë “të errëta” të personalitetit të tyre kishin edhe më shumë gjasa të mbanin si miq ish-at, për ti përdorur si burime të kënaqshme. Të rrinin miq me ish-at, për ata ishte më e thjeshtë dhe praktike sesa ti ndërprisje fare marrëdhëniet.
Kështu që nëse personi që po dilni ndërkohë, është akoma tepër i lidhur me ishin (në kuptimin që janë miq, etj… ), mbathjani.

Loading...

Komente